FOTO/ Rușii continuă să vină la cimitirul „Borisov” din Moscova pentru a lăsa flori la mormântul lui Navalnîi

FOTO/ Rușii continuă să vină la cimitirul „Borisov” din Moscova pentru a lăsa flori la mormântul lui Navalnîi
Sursa foto: Sursa foto: MEDUZA

Cetățenii ruși continuă să vină sâmbătă, 2 martie, la cimitirul Borisov din cartierul moscovit Marino pentru a depune flori la mormântul lui Alexei Navalnîi. Ludmila Navalnaia, mama opozantului, și Alla Abrosimova, mama Iuliei, soția lui Navalnîi, s-au reîntors în cimitir la primele ore ale dimineții de sâmbătă, scrie MEDUZA.

Potrivit sursei, a doua zi de la înmormântare, rușii au format cozi la mormântul lui Navalnîi. Totodată, oamenii trec printr-un detector de metale și sunt rugați de către polițiști să părăsească cimitirul după ce au depus deja flori.

„Oamenii sunt rugați să nu se rețină. Numele lui Navalnîi nu este menționat, i se spune „decedatul”, „mormântul lui” etc. Poliția este calmă”, spun cititorii Dozhd.
0:00
/
Sursa video: SOTA

Vineri, 1 martie, oamenii au stat în rând până la ora 21:00, până la închiderea cimitirului, scrie NEXTA.

Pe 16 februarie 2024, serviciul penitenciar rus a declarat că Navalnîi a murit după ce s-a simțit rău și și-a pierdut cunoștința în timpul unei plimbări prin IK-3, închisoarea cu regim dur din Siberia, unde opozantul rus se afla de la sfârșitul lunii decembrie.

Timp de nouă zile, familia lui Navalnîi a acuzat autoritățile ruse că refuză să predea trupul politicianului după moartea acestuia. Atunci când mama lui Navalnîi a reușit în sfârșit să ridice cadavrul fiului ei, mai multe obstacole au apărut în organizarea înmormântării. Toate agențiile de servicii funerare au refuzat să se ocupe de înmormântare. Apropiații politicianului nu au reușit să-l înmormânteze pe Navalnîi pe 29 februarie, zi în care Putin a rostit discursul despre starea națiunii, pentru că „nu a existat nici măcar o singură persoană disponibilă să sape un mormânt”.

LIVE/ Rușii își iau rămas bun de la liderul opoziției Alexei Navalnîi
Rușii își iau rămas bun de la liderul opoziției, Alexei Navalnîi. Acesta va fi înmormântat vineri, pe 1 martie, în cimitirul Borisov din cartierul moscovit Marino. Slujba religioasă de înmormântare va începe la ora 14:00, ora Moscovei. Poliția rusă a început încă de miercuri să patruleze în zona ci…