FOTO/ Lucrările de amenajare a punctului Leova - Bumbăta și a drumului de acces au fost finalizate

FOTO/ Lucrările de amenajare a punctului Leova - Bumbăta și a drumului de acces au fost finalizate
Sursa foto: Andrei Spînu/Facebook

Lucrările pentru amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova - Bumbăta, a drumului de acces și a parcării pentru camioane au fost finalizate, anunță ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu. În următoarea perioadă, punctul de trecere a frontierei ar urma să activeze 24 din 24 de ore.

„Lucrările pentru amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova - Bumbăta, a drumului de acces și a parcării pentru camioane au fost finalizate. De la deschiderea acestui pod, am avut peste 39.100 de treceri ale frontierei. În perioada următoare, vom lucra cu autoritățile române pentru a ne asigura că punctul de trecere a frontierei va fi deschis 24/24 de ore”, a anunțat Spînu.

Potrivit ministrului Infrastructurii, în cadrul proiectului au fost construite:

  • drum de acces de la punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta către str. Podul de Flori, cu lungimea de 2,089 km;
  • platforma  punctului de trecere a frontierei PTF pe o suprafață de cca 11 500 m2;
  • platforma de parcare pe o suprafață de cca 13 000 m2 - adică pentru aproximativ 100 de camioane;
  • drum de ocolire a or. Leova cu lungimea de 1,5 km (G99 - str. Podul de Flori) - format din 3 sectoare.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Punctul de trecere a hotarului Leova-Bumbăta a fost deschis circulației internaționale pentru a fluidiza traficul transfrontalier dintre R. Moldova și țările UE. În prezent, circulația se face între orele 08:00 și 20:00. Pentru mijloacele de transport este stabilită limita de greutate de 3,5 tone. Punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta a fost inaugurat la 23 mai 2023.

Potrivit datelor oficiale, proiectul privind executarea lucrărilor de amenajare și construcție a infrastructurii adiacente la punctul de trecere a frontierei Leova - Bumbăta a costat aproape 284 de milioane de lei, transmite Jurnal TV.

Drumul Leova-Bumbăta ne costă „foarte scump”. Un angajat al ASD, pus sub învinuire
Un angajat al Administrației de Stat de Drumurilor (ASD) a fost pus sub acuzare în dosarul penal privind construcția drumului Leova - Bumbăta. Declarația a fost făcută de șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție (PA), Octavian Iachimovschi, la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV. Potrivit lui Iachim…