FOTO/ Două grupe de creșă pentru copiii de până la 3 ani, deschise în satul Sireți din raionul Strășeni

FOTO/ Două grupe de creșă pentru copiii de până la 3 ani, deschise în satul Sireți din raionul Strășeni
Sursa foto: Ministerul Muncii și Protecției Sociale

La grădinița nr. 1 și grădinița nr. 2 din satul Sireți, raionul Strășeni, au fost create și amenajate alte două grupe noi de creșă pentru copiii de până la 3 ani, prin programul de extindere a grupelor de creșă publice, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Cele două grupe de creșă pentru copiii de până la 3 ani la grădinița nr. 1 și grădinița nr. 2 din satul Sireți au fost inaugurate pe 15 mai.

„Grupele de creșă au fost dotate cu mobilier modern corespunzător vârstei și cu condițiile necesare pentru igienă și recreere. În așa fel, părinții pot să se întoarcă la serviciu fără să-și facă griji și să se gândească la siguranța copiilor lor”, anunță Ministerul Muncii.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, renovarea spațiului pentru deschiderea noilor creșe a fost posibilă datorită sprijinului „oferit de Guvernul R. Moldova și partenerii de dezvoltare”. La ceremonia de inaugurare au participat ministrul Muncii, Alexei Buzu și primarul satului Sireți, Alexandru Leonid Boaghi.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Programul Național privind Serviciile de Îngrijire a copiilor cu vârsta până la 3 ani a fost lansat ca oportunitate de creștere a ratei de ocupare, în particular pentru femei. Inițiativa de extindere a grupelor de creșă are misiunea de a asigura o rată de încadrare de minim 30% a copiilor până la 3 ani în sfera serviciilor de îngrijire până în 2026.