Focarul de rujeolă de la centrul de plasament din Chișinău: Au fost înregistrate alte două cazuri

Focarul de rujeolă de la centrul de plasament din Chișinău: Au fost înregistrate alte două cazuri
Imagine simbol. Sursa foto: Pexels

Încă două persoane din cadrul centrului de plasament din Chișinău au fost diagnosticate cu rujeolă. Este vorba despre doi copii de 9, și respectiv, 10 ani, a precizat șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Vladimir Bolocan, la ședința Primăriei.

În total, până în prezent 21 de persoane din cadrul centrului au fost diagnosticate cu rujeolă. Bolocan a precizat că alte focare de rujeolă nu au fost confirmate.

Pe 2 aprilie, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunța că de la începutul anului curent, în R. Moldova au fost confirmate 29 de cazuri de rujeolă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) atenționează că rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave și îndeamnă părinții să își vaccineze copiii, ținând cont de situația epidemiologică actuală în contextul național și regional. Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani.

ANSP îndeamnă părinții să fie precauți cu sănătatea copiilor și să se adreseze la instituțiile de asistență medicală primară pentru vaccinare. În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

Situația epidemiologică prin rujeolă în capitală: A fost înregistrat un focar la o familie de moldoveni
În prezent, în municipiul Chișinău sunt înregistrate două focare de rujeolă, anunță șeful adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Vladimir Bolocan. Este vorba despre focarul de la centrul de refugiați și unul confirmat la o familie. „La centrul de refugiați au fost conf…
De la începutul anului, în R. Moldova au fost confirmate 29 de cazuri de rujeolă. Recomandări pentru cetățeni
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunță că de la începutul anului curent, în R. Moldova au fost confirmate 29 de cazuri de rujeolă. Dintre acestea, 17 au fost notificate la persoane cazate într-un centru de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău. Specialiștii ANS…