Experți din R. Moldova și Ucraina se vor deplasa în zona orașului Hotin pentru a cerceta situația fluviului Nistru

Experți din R. Moldova și Ucraina se vor deplasa în zona orașului Hotin pentru a cerceta situația fluviului Nistru
Imagine simbol. Sursa foto: Julia_Bogdanova de la Getty Images

Săptămâna viitoare, o echipă de experți din R. Moldova și din Ucraina vor merge în zona orașului Hotin pentru a cerceta situația fluviului Nistru. Anunțul a fost făcut de către ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, la Parlament.

„Săptămâna viitoare, două echipe - o echipă din partea Agenției Apele Moldovei și o echipă din partea Agenției Apele Ucrainei vor merge în zona despre care dvs. vorbiți (n.r. zona în care a secat Nistrul), și vor face o analiză exactă și apoi Ministerul Mediului va comunica oficial dacă sunt riscuri pe Nistru”, a spus Lazarencu.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Situația privind fluviul Nistru a ajuns în atenția publică după ce o ucraineancă a publicat pe rețelele de socializare imagini care arată că râul, în zona orașului Hotin din Ucraina, aproape a secat. Ministerul Mediului de la Chișinău a spus că situația s-a creat din cauza debitelor mici cauzate de lipsa precipitațiilor în munții Carpați și revenirii fluviului Nistru în albia sa naturală în această regiune, iar țara noastră nu va fi afectată de aceste fenomene hidrologice.

Subiectul a fost discutat la Chișinău și de către ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, și omologul său din Ucraina, Ruslan Streleț. Oficialul ucrainean a spus că Agenția Resurselor de Apă din Ucraina studiază problema ecologică de pe Nistru.

Ministerul Mediului, despre imaginile cu o porțiune secată a fluviul Nistru: „R. Moldova nu va fi afectată”
Ministerul Mediului al R. Moldova a venit cu o reacție după ce în mediul online au fost publicate mai multe imagini care arată fluviul Nistru secat în zona orașului Hotin din Ucraina. Reprezentanții ministerului susțin că situația respectivă s-a creat din cauza debitelor mici cauzate de lipsa precip…
Problema ecologică de pe Nistru, abordată la Chișinău. Ce a declarat ministrul Mediului și omologul său ucrainean
Ministrul Protecției Mediului și a Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Streleț, susține că Agenția Resurselor de Apă din Ucraina studiază problema ecologică de pe Nistru. Declarațiile au fost făcute după o întrevedere cu omologul său de la Chișinău, Sergiu Lazarencu. „(...) Împreună cu ministru…