După incendiul de vineri, elevii Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” vor învăța o săptămână în regim online

După incendiul de vineri, elevii Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” vor învăța o săptămână în regim online
Elevii și profesorii evacuați din incinta Liceului Teoretic „Liviu Deleanu”. Sursa foto: IGSU

Elevii Liceului Teoretic „Liviu Deleanu” din capitală, unde vineri a avut loc un incendiu, vor învăța săptămâna viitoare la distanță, în format online. Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) a sectorului Buiucani a luat o decizie în acest în cadrul ședinței de sâmbătă, 6 aprilie.

Potrivit municipalității, în cadrul ședinței CSE s-a decis că este necesară curățirea spațiilor și efectuarea amenajărilor cosmetice la unele încăperi de la etajul 1 și subsolul instituției de învățământ.

„Totodată, membrii ședinței CSE au convenit ca, în perioada 08-12 aprilie, elevii să continue studiile la distanță, în format on-line. În această perioadă, vor fi depuse toate eforturile pentru amenajarea, curățarea și crearea unui spațiu sigur pentru revenirea elevilor la ore”, precizează Primăria capitalei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

La ședință au participat reprezentanți ai Preturii Buiucani, Direcției Generală Educație, Tineret și Sport a Primăriei municipiului Chișinău (DGETS), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Asociației medicale teritorială, Poliției și administrației Liceului Teoretic „Liviu Deleanu”, precum și responsabili din cadrul altor structuri abilitate.

Amintim că, în după-amiaza zilei de vineri, 6 aprilie, un incendiu a izbucnit în demisolul Liceului Teoretic „Liviu Deleanu”, din sectorul Buiucani al capitalei. Pentru stingerea flăcărilor au intervenit 60 de pompieri, din clădirea instituției fiind evacuați circa 1.900 de elevi. Din fericire, victime nu au fost raportate.

Incendiu la un liceu din capitală. Detalii de la pompieri
ACTUALIZARE (14:00) Incendiul de la liceul „Liviu Deleanu” din capitală a fost localizat la ora 13:40, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). „Pentru lichidarea arderii sunt antrenate 10 echipe de intervenție cu un efectiv de 60 de angajați din cadrul IGSU. (...) Victime nu…