Doi de ani de când R. Moldova a depus cererea de aderare la UE. Mesajul Maiei Sandu

Doi de ani de când R. Moldova a depus cererea de aderare la UE. Mesajul Maiei Sandu
Sursa foto: Maia Sandu/Facebook

Duminică, 3 martie 2024, se împlinesc doi ani de când R. Moldova a semnat cererea de aderare a țării la Uniunea Europeană. Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj în acest sens.

„În acești doi ani am făcut pași hotărâți pe calea europeană, iar eforturile noastre susținute au fost răsplătite cu decizia pozitivă de inițiere a negocierilor de aderare, un semnal clar că suntem pe drumul cel corect. Aderarea la UE înseamnă condiții mai bune în școli și grădinițe, drumuri modernizate, poduri noi, spitale dotate cu echipamente moderne și, cel mai important, înseamnă pace și securitate. Avem mult de lucru, dar împreună putem realiza toate obiectivele propuse. Împreună, avem puterea de a depăși orice obstacol și de a construi un viitor mai bun pentru R. Moldova în marea familie europeană”, a spus șefa statului.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM


R. Moldova și Ucraina au obținut statutul de țară candidat la aderare într-un termen record, pe 23 iunie 2022, la aproape patru luni după declanșarea invaziei Federației Ruse în țara vecină.

La 8 noiembrie anul trecut, Comisia Europeană a recomandat inițierea negocierilor pentru aderarea R. Moldova și Ucrainei la UE, iar mai târziu, pe 14 decembrie 2023, Consiliul European a decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi R. Moldova.

Decizie istorică. Consiliul European a decis deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova și Ucrainei la UE
Președintele Consiliului European, Charles Michel, a anunțat joi seara, 14 decembrie 2023, că liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi R. Moldova. Charles Michel a adăugat că, Consiliul European a mai decis ca Georgiei să-i fie acordat statutul de candidat la aderarea la…