„Destinația anului în R. Moldova”: Satul Văleni, premiat în cadrul unui important concurs turistic de peste Prut

„Destinația anului în R. Moldova”: Satul Văleni, premiat în cadrul unui important concurs turistic de peste Prut
Satul Văleni. Imagine simbol

Un nou succes pentru satul Văleni, din raionul Cahul. Localitatea a câștigat premiul „Destinația Anului în R. Moldova” - o distincție specială, oferită în cadrul concursului turistic de peste Prut „Destinația Anului”. Totodată, Grupul de Acțiune Locală (GAL) Lunca Prutului de Jos s-a clasat pe locul II la categoria „Cea mai bună promovare”.

Gala „Destinatia Anului 2024”, s-a desfășurat în seara zilei de marți, 21 mai, la Ateneul Român - una dintre cele mai frumoase clădiri din București. La eveniment au participat reprezentanți ai ministerelor din România, zeci de primari, membri și președinți ai consiliilor județene, reprezentanți ai federațiilor din domeniul turismului și HORECA, precum și mulți alți jucători importanți din domeniu.

Cele mai disputate secțiuni, care au suscitat o mobilizare extraordinară a românilor, au fost câștigate de municipiul Sibiu, care a primit trofeul „Orașe care Inspiră”, de localitatea brașoveană Bran, situată pe primul loc la categoria „Stațiuni Turistice” și de satul sibian Biertan, cu cele mai multe voturi la categoria „Sate de poveste”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Cetățile dacice din munții Orăștie, Castelul Corvinilor, Eco Regiunea Delta Dunării au fost declarate câștigătoarele altor trei categorii foarte disputate – „Tărâmuri cu tradiție și istorie”, „Atracții Cultural-educative”, respectiv „Regiuni Eco-turistice”.

Amintim că R. Moldova a participat pentru prima dată la proiectul „Destinația Anului”. În total, șapte destinații turistice din țara noastră au concurat la această competiție. Mai exact, Este vorba despre:

  • satul Văleni, raionul Cahul (categoria „Sat de poveste”);
  • Soroca (categoria „Tărâmuri cu tradiție și istorie”);
  • Chișinău (categoria „Orașe care inspiră”);
  • rezervația naturală „Plaiul Fagului”, raionul Ungheni (categoria „Regiuni eco-turistice”);
  • complexul muzeal „Saharna-Țîpova”, din raionul Rezina (categoria „Atracții cultural-educative”);
  • mănăstirea Căpriana, din raionul Strășeni (categoria „Atracții cultural-educative”).
  • pensiunea „La Tudora”, din raionul Ștefan Vodă (categoria „Cazări epice - boutique”);
Șapte destinații turistice din R. Moldova concurează la competiția „Destinația Anului” din România
Peste 120 de destinații turistice românești concurează în cadrul celui mai important proiect din domeniu - „Destinația Anului” 2024. În cele 11 categorii sunt incluse și șapte destinații turistice din R. Moldova. Printre acestea se numără mănăstirea Căpriana, complexul „Saharna-Țîpova” și satul Văle…
Cel mai important concurs turistic din România se extinde în R. Moldova
Concursul turistic din România „Destinația Anului” se extinde și în R. Moldova. Astfel, 10 reprezentați ai țării noastre au oportunitatea de a se înscrie în cursă și de a câștiga oricare din categorii. Totodată, indiferent de categoria la care a participat, destinația din R. Moldova cu cel mai mare…
Satul Văleni scrie istorie. Localitatea a fost inclusă în topul celor mai bune destinații turistice rurale din lume
În premieră, un sat din R. Moldova a fost inclus în clasamentul celor mai bune destinații turistice rurale din lume. Este vorba de localitatea Văleni, din raionul Cahul, care a devenit faimoasă după ce Lidia Bejenaru a participat la celebra piesă „Bunica bate toba”, cu care formația Zdob și Zdub