Șapte destinații turistice din R. Moldova concurează la competiția „Destinația Anului” din România

Șapte destinații turistice din R. Moldova concurează la competiția „Destinația Anului” din România
Pensiunea „La Tudora”. Sursa foto: locals.md

Peste 120 de destinații turistice românești concurează în cadrul celui mai important proiect din domeniu - „Destinația Anului” 2024. În cele 11 categorii sunt incluse și șapte destinații turistice din R. Moldova. Printre acestea se numără mănăstirea Căpriana, complexul „Saharna-Țîpova” și satul Văleni.

Destinațiile din țara noastră pot câștiga oricare dintre categoriile competiției, dacă acumulează cel mai mare punctaj. Astfel, până pe 8 mai, doritorii pot susține destinațiile locale, votând AICI la următoarele categorii:

  • categoria „Cazări epice - boutique” - pensiunea „La Tudora”, din raionul Ștefan Vodă
  • categoria „Sat de poveste” - satul Văleni, raionul Cahul
  • categoria „Tărâmuri cu tradiție și istorie” - Soroca
  • categoria „Regiuni eco-turistice” - rezervația naturală „Plaiul Fagului”, raionul Ungheni
  • categoria „Orașe care inspiră” - Chișinău
  • categoria „Atracții cultural-educative” - complexul muzeal „Saharna-Țîpova”, din raionul Rezina și mănăstirea Căpriana, din raionul Strășeni

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

După prima rundă de jurizare, destinațiile care ajung în top zece pe categorie trec mai departe în următoarea etapă. Destinațiile câștigătoare vor fi alese pe baza punctajului calculat pe trei paliere: votul publicului pe platforma www.destinatiaanului.ro, votul juriului și pe baza rezultatelor cercetării Destinații Vizionare.

De menționat că, votul publicului nu depinde de granițe: pot vota cetățeni români, moldoveni sau ai altor țări, care doresc să-și exprime preferința.

În plus, indiferent de categoria la care a participat, destinația din R. Moldova cu cel mai mare punctaj total va primi premiul special „Destinația Anului în Republica Moldova”. Acesta se va decerna în cadrul Galei care va avea loc la Ateneul Român pe 21 mai 2024.

Amintim că R. Moldova participă pentru prima dată la proiectul „Destinația Anului”, grație unui parteneriat de promovare între Asociația Institutul pentru Orașe Vizionare, Oficiul Național al Turismului și Ministerul Culturii de la Chișinău.