Cel mai important concurs turistic din România se extinde în R. Moldova

Cel mai important concurs turistic din România se extinde în R. Moldova
Sursa foto: mc.gov.md

Concursul turistic din România „Destinația Anului” se extinde și în R. Moldova. Astfel, 10 reprezentați ai țării noastre au oportunitatea de a se înscrie în cursă și de a câștiga oricare din categorii. Totodată, indiferent de categoria la care a participat, destinația din R. Moldova cu cel mai mare punctaj total va primi premiul special „Destinația Anului în Republica Moldova”, a anunțat Ministerul Culturii.

Astfel, concursul se va desfășura în 2 etape.

Etapa 1: Înscrieri și Nominalizări

  • Înscrierea destinațiilor sau atracțiilor prin completarea formularului;
  • Dintre aceste înscrieri juriul alege prin vot maxim10 finaliști în fiecare categorie;
  • Acestora li se adaugă destinațiile câștigătoare din ultimii 2 ani, intrând direct în finală.

Etapa 2: Scorul Final

  • 1/3 din scor: Votul publicului pe destinatiaanului.ro;
  • 1/3 din scor: Un nou vot al juriului;
  • 1/3 din scor: Cercetarea Destinații Vizionare.

În total vor fi acordate 15 premii. Potrivit Ministerului Culturii, destinațiile din R. Moldova se pot înscrie alături de cele din România, la aceleași categorii, iar în urma primei etape de jurizare, cele care ajung în top 10 pe categorie trec mai departe în următoarea etapă.

Totodată, finaliștii din țara noastră vor fi votați la aceleași categorii ca și cele din România: Vot Public, Vot Juriu, Cercetarea Destinației Vizionare, iar în cadrul Votului publicului pot vota atât cetățenii români, cât și moldoveni sau cetățenii altor țări.

„O destinație din R. Moldova poate câștiga oricare din categorii, dacă are punctajul cel mai mare. În plus, indiferent de categoria la care a participat, destinația din R. Moldova cu cel mai mare punctaj total va primi premiul special „Destinația Anului în Republica Moldova””, a notat ministerul.

Cei care vor să se înscrie la concurs o pot face la adresa [email protected] până la data de 14 martie 2024, completând formularul special.