DescOperă 2024: Peste stâncile de la Butuceni va răsuna din nou muzică clasică

DescOperă 2024: Peste stâncile de la Butuceni va răsuna din nou muzică clasică
Sursa foto: DescOperă - Open Air Classical Music Festival / Facebook

Ore numărate au rămas până la deschiderea celei de-a șaptea ediții a Festivalului de Muzică Clasică „DescOperă”, dedicată compozitorului italian Giacomo Puccini. În premieră, în R. Moldova vor evolua artiștii Teatrului de Operă din Roma, alături de Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și Opera Națională București.  Evenimentul se va desfășura în perioada 21-23 iunie, în Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”.

Vineri seara, peste stâncile de la Butuceni vor răsuna „Arii eterne” - un recital de excepție în interpretarea soliștilor Teatrului de Operă din Roma, acompaniați de Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dirijată de maestrul italian Carlo Donadio.

Sâmbătă, 22 iunie, programul Festivalului continuă cu opera „TOSCA”, de Giacomo Puccini. Pe scenă va evolua Opera Națională București, alături de Corul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dirijor - Daniel Jinga.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Duminică, în ultima zi de festival, vom urmări spectacolul de operă „LA BOHÈME”, în versiunea Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, dirijor - Nicolae Dohotaru.

Spectacolele vor începe la ora 20:00, iar accesul pe teritoriu va fi permis de la ora 19:00.

Festivalul de Muzică Clasică „DescOperă” este un eveniment anual, organizat de Ministerul Culturii și Organizația Concertistică și de Management Artistic„Moldova-Concert” începând cu anul 2016.