Deputații afiliați lui Ilan Șor au creat la Chișinău grupul parlamentar „Victoria-Pobeda”

Deputații afiliați lui Ilan Șor au creat la Chișinău grupul parlamentar „Victoria-Pobeda”
Colaj ziar.md

Deputații afiliați lui Ilan Șor au format astăzi un nou grup parlamentar, numit „Victorie-Pobeda”. Anunțul a fost făcut de către fostul deputat socialist, în prezent neafiliat, Vasile Bolea, în cadrul ședinței plenare de astăzi.

Grupul format din nouă deputați neafiliați și independenți (ex reprezentanți ai fostului Partid Șor și ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor) va fi condus de Vasile Bolea. În calitate de vicepreședinte a grupului a fost aleasă Reghina Apostolova, iar funcția de secretar i-a revenit Reghinei Apostolova.

„Articolul 4 din Regulamentul Parlamentului prevede că în vederea promovării unor viziuni și obiective comune, deputații independenți cât și cei neafiliați, care nu fac parte din nici o fracțiune parlamentară, pot constitui în orice moment grupuri parlamentare, alcătuite din cel puțin cinci deputați. Vreau cu această ocazie să anunț că a fost creat grupul parlamentar „Victoria-Pobeda”, din nouă deputați”, a declarat Bolea.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În urma acestui anunț, președintele Parlamentului, Igor Grosu a solicitat șefului Direcţiei generale juridice să ia procesul verbal și să verifice dacă acesta este legal din punct de vedere juridic.

Amintim că, pe 21 aprilie, curent, mai mulți politicieni moldoveni afiliați oligarhului fugar, Ilan Șor, au lansat la Moscova Blocul Politic „Victoria-Pobeda”, care își propune să unească forțe ale opoziției împotriva guvernării pro-europene din Moldova, în perspectiva alegerilor prezidențiale de la toamnă.

La eveniment a participat atât Ilan Șor, care a anunțat recent că a devenit cetățean al Rusiei - fapt confirmat de autoritățile din R. Moldova, cât și deputata Marina Tauber, parlamentarul Vasile Bolea, deputata Irina Lozovan, liderul partidului Șansa, Alexei Lungu, bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul și președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov.

Ilan Șor anunță că a devenit cetățean al Rusiei: „Am depus actele și am primit pașaportul”
Fostul deputat Ilan Șor a primit pașaport rusesc. Declarația a fost făcută de către acesta într-un interviu acordat RT, scrie presa rusă. „Am depus documentele, l-am obținut (n.r. pașaportul) de aceea, astăzi sunt și cetățean al Federației Ruse”, a spus Șor. 0:00/1× Ilan Șor a fost condamnat
Partidele afiliate lui Ilan Șor participă la un eveniment „de unificare a opoziției moldovenești” la Moscova
Reprezentanții partidelor afiliate fugarului Ilan Șor participă, la Moscova, la un eveniment „de unificare a opoziției moldovenești”. La eveniment participă Ilan Șor, deputata Marina Tauber, parlamentarul Vasile Bolea, deputata Irina Lozovan, liderul partidului Șansa, Alexei Lungu, bașcana Găgăuziei…