Partidele afiliate lui Ilan Șor participă la un eveniment „de unificare a opoziției moldovenești” la Moscova

Partidele afiliate lui Ilan Șor participă la un eveniment „de unificare a opoziției moldovenești” la Moscova
Captură de ecran/Privesc.eu

Reprezentanții partidelor afiliate fugarului Ilan Șor participă, la Moscova, la un eveniment „de unificare a opoziției moldovenești”. La eveniment participă Ilan Șor, deputata Marina Tauber, parlamentarul Vasile Bolea, deputata Irina Lozovan, liderul partidului Șansa, Alexei Lungu, bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare al Găgăuziei Dmitri Constantinov.

În cadrul evenimentului, organizat la Moscova, pe 21 aprilie, Ilan Șor a anunțat crearea Blocului Politic „Victoria”, care va participa la prezidențiale și referendumul din octombrie.

După partea oficială, pe scenă au urcat mai mulți artiști ruși și au interpretat piese în limba română. Cântărețul rus Nikolai Baskov care interpretat hiturile formației „Noroc” -  „De ce plâng chitarele” și „Primăvară”, interpreta Jasmin, soția lui Ilan Șor, a interpretat piesa „Orașul meu” și „Romantică”, iar artistul Filip Kirkorov a interpretat piesa „Melancolie”.

„O zi istorică pentru Moldova, o zi în care opoziția se unește în lupta cu unicul dușman al țării noastre - partidul PAS și Sandu. (...) Doar prin unire putem readuce țara noastră la locul ei de drept în lume”, a scris deputatul neafiliat Alexandr Nesterovschi, care din mai 2023 a aderat la Partidul „Renaștere-Возрождение”.

Ministrul Infrastructurii, membru PAS, Andrei Spînu, a scris pe rețelele sociale că blocul creat la Moscova este unul „criminal”  și că R. Moldova trebuie „să scape în următorii ani” de „trădătorii de țară”

„O țară întreagă i-a văzut pe trădătorii de țară la Moscova. Cred că putem spune clar, la Moscova s-a creat blocul criminal organizat Victoria/Pobeda. S-au creat la Moscova, lângă Kremlin, ca să fie clar pentru cine lucrează și pe cine servesc. Totuși, nu toți sunt acolo pe scenă. O parte se ascund încă la Chișinău, în spatele la tot felul de partide. În următorii ani trebuie să scăpăm de ei”, a scris Spînu.

Într-o reacție pentru NewsMaker, reprezentanții PAS au declarat că „este rușinos să te afli la Moscova, în timp ce o lume întreagă condamnă Kremlinul pentru războiul barbar dus în Ucraina” și că „Moldova își continuă ferm drumul de aderare la UE, unde este pace și justiție corectă”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Fostul deputat Ilan Șor a fugit din R. Moldova în iunie 2019, după căderea regimului Plahotniuc. În aprilie 2023, acesta a fost condamnat de magistrații Curții de Apel Chișinău la 15 ani de închisoare.

Curtea Constituțională a hotărât pe 19 iunie 2023 că Partidul Politic Șor, condus de Ilan Șor, este neconstituțional. De la data pronunțării hotărârii, Partidul Politic „Șor” se consideră dizolvat. Acesta este primul partid din R. Moldova care a fost declarat neconstituțional. Partidului Politic „Şansă” și Partidul „Renaștere” sunt afiliate condamnatului Ilan Şor.