Declarația finală a Summitului din Elveția a fost semnată de 80 de țări și patru organizații

Declarația finală a Summitului din Elveția a fost semnată de 80 de țări și patru organizații
Sursa foto: Radio Europa Liberă

Declarația finală a Summitului pentru Pace, care are loc în Elveția, a fost semnată de 80 de țări și 4 organizații, scrie UNIAN. Acesta a fost semnat nu doar de țările care susțin activ Ucraina, dar și cele care au luat o poziție neutră sau „controversată”. Printre acestea se numără Georgia, Ungaria, Serbia, Slovacia și Turcia.

Arabia Saudită, Thailanda, India, Mexic, Africa de Sud, Brazilia și Emiratele Arabe Unite, care au participat la Summit, nu se află printre semnatari.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Sursa foto: Radio Europa Liberă

Anterior, Reuters a obținut o ciornă a documentului și a dezvăluit ce conține. Potrivit sursei, proiectul de declarație solicită restabilirea controlului Ucrainei asupra centralei nucleare Zaporojie, precum și a porturilor de la Marea Azov și solicită Rusiei să pună capăt militarizării securității alimentare și să restabilească accesul liber și sigur al navelor comerciale în porturi și coridoare de transport maritim.

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis sâmbătă la Burgenstock, în Elveţia, în cadrul căreia au fost discutaţi primii paşi care să deschidă calea negocierilor de pace în războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina s-a deschis în Elveţia
Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis sâmbătă la Burgenstock, în Elveţia, în cadrul căreia vor fi discutaţi primii paşi care să deschidă calea negocierilor de pace în războiul declanşat de Rusia în Ucraina, scrie Agerpres. Şefi de stat şi de…