De sărbători, la frontieră vor fi mai mulți angajați. Sunt vizate cele mai solicitate puncte de trecere

De sărbători, la frontieră vor fi mai mulți angajați. Sunt vizate cele mai solicitate puncte de trecere
Sursa foto: gandul.ro

În perioada sărbătorilor pascale, fluxul de persoane la frontiera de stat - atât la segmentul de frontieră moldo-ucrainea și cel moldo-român, cât și cel avia, se majorează considerabil. Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Ruslan Galușca, a anunțat astăzi că instituția va întreprinde mai multe măsuri, menite să faciliteze traficul transfrontalier la cele mai solicitate puncte de trecere.

„Este preconizată o redistribuire a forțelor și echipamentelor disponibile, pentru a le redirecționa la sectorul de frontieră moldo-român cu punctul de trecere Leușeni-Albița, Sculeni-Sculeni, dar și sectorul de frontieră la Aeroportul Internațional Chișinău”, a declarat Ruslan Galușca în cadrul unui briefing de presă.

Potrivit șefului IGPF, în acest sens, au fost create locuri de lucru suplimentare, care vor fi completate în pragul sărbătorilor de Paște. Poliția de Frontieră a majorat numărul de angajați din cadrul Aeroportului Internațional Chișinău, astfel încât fluxul de pasageri „să fie unul calitativ și confortabil pentru cetățeni”.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Se menține legătura permanentă cu colegii noștri de la Serviciul Vamal, dar și cu colegii din partea Poliției de Frontieră Române și a Serviciului Grăniceresc de Stat al Ucrainei, pentru a avea un număr egal de angajați în punctele de trecere, în așa fel încât procedurile de control să fie uniforme și să nu depășească timpul stabilit de procesare a persoanelor și a mijloacelor de transport”, a explicat oficialul.

Întrucât în următoarele două săptămâni va crește și mobilitatea cetățenilor în interiorul țării, cu scop de agrement, vor fi intensificate patrulele din zonele de frontieră.

Cetățenii sunt îndemnați să  aleagă alte puncte de frontieră decât cele menționate mai sus și să monitorizeze informațiile oficiale, publicate de Poliția de Frontieră.

Începând cu 1 mai, doar pasagerii și angajații vor avea acces la Aeroportul din Chișinău
Începând cu ziua de miercuri, 1 mai, la Aeroportul Internațional Chișinău vor avea acces doar pasagerii și angajații aerogării. Anunțul a fost făcut de către șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF), Ruslan Galușca, în cadrul unui briefing de presă. „Vă informez că începând cu…