Încep exercițiile de mobilizare cu rezerviștii Forțelor Armate: „E o activitate de rutină”

Încep exercițiile de mobilizare cu rezerviștii Forțelor Armate: „E o activitate de rutină”
Sursa foto: Facebook/Ministerul Apărării din R. Moldova

Ministerul Apărării anunță că Armata Națională va desfășura exerciții de mobilizare cu rezerviștii Forțelor Armate. Acțiunile vor avea loc în două perioade: 20 - 24 mai și 27 - 31 mai, la Centrul de Instruire a Armatei Naționale.

Potrivit lui Octavian Druță, șeful Centrului gestionare resurse de mobilizare și al efectivului Armatei Naționale, aceste exerciții sunt organizate pentru a verifica și consolida deprinderile rezerviștilor pe care le-au dobândit în timpul îndeplinirii serviciului militar și pentru a se familiariza cu echipamentele din dotarea Armatei.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Exercițiul, care este unul anual, va dura cinci zile și face parte din planul Armatei Naționale pe 2024.

Ministerul Apărării susține că aceste exerciții nu sunt motiv de îngrijorare, ci o activitate de rutină. În context, cetățenii sunt rugați să se informeze din surse demne de încredere.

Armata Națională va desfășura exercițiile anuale planificate. Rezerviștii vor primi ordine de chemare
Armata Națională va desfășura în lunile aprilie, mai, iunie și septembrie exerciții anuale cu rezerviștii Forțelor Armate. Ministerul Apărării anunță că durata exercițiilor va fi de cinci zile. În cadrul acestora se vor verifica aptitudinile rezerviștilor și familiarizarea acestora cu echipamentul ș…