De la începutul anului, peste 4.000 de persoane au fost angajate în câmpul muncii cu suportul ANOFM

De la începutul anului, peste 4.000 de persoane au fost angajate în câmpul muncii cu suportul ANOFM
Sursa foto: Getty Images

De la începutul anului 2024, peste 4.000 persoane au fost angajate în câmpul muncii cu suportul subdiviziunilor teritoriale ale Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM).

Conform activităților economice, persoanele s-au angajat în câmpul muncii în domenii precum: agricultură, industria prelucrătoare, construcții, comerț cu ridicata şi cu amănuntul, transporturi, depozitare şi comunicații, administrație publică; asistență socială obligatorie, învățământ, sănătate şi asistență socială, alte activități de servicii colective, sociale şi personale, alte tipuri de activități.

ANOFM recomandă persoanelor care se află în căutarea unui loc de muncă să se adreseze la una din subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pentru a beneficia de susținere la angajare.

Serviciile sunt gratuite şi sunt destinate atât pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (cu şi fără statut de șomer), cât şi pentru persoanele angajate care doresc să-şi schimbe locul de muncă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Șomerii înregistrați la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă pot beneficia de susținere, precum şi de servicii și măsuri active care sporesc șansele de angajare.

Pentru înregistrarea cu statut de șomer este necesar ca persoana să prezinte la cea mai apropiată subdiviziune teritorială pentru ocuparea forței de muncă cu următoarele acte:

  • buletinul de identitate sau permisul de ședere, după caz, cu termenul valabil;
    actele de studii şi de calificare deținute;
  • copia ordinului (dispoziției) de eliberare de la ultimul loc de muncă pentru persoanele care au activat în ultimele 24 de luni calendaristice premergătoare datei înregistrării;
  • alte documente confirmative (după caz).

Adresele subdiviziunilor pot fi găsite AICI sau puteți depune cerere în regim online AICI. Persoanele sunt obligate să se prezinte la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, timp de 14 zile calendaristice de la data depunerii cererii online, pentru validarea acesteia.

Conform  bazei de date a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă la data de 22.04.2024 erau în evidență 9.437 locuri de muncă vacante.

Informații utile pentru persoanele care solicită susținere la plasarea în câmpul muncii, pot fi obținute la Centrul de apel al ANOFM, tel: 0 8000 1000 (apel gratuit), luni-vineri 08:00-17:00.