De la începutul anului, în țară au fost înregistrate 134 de cazuri de rujeolă. Recomandările specialiștilor

De la începutul anului, în țară au fost înregistrate 134 de cazuri de rujeolă. Recomandările specialiștilor
Sursa foto: Getty Images

De la începutul anului, în R. Moldova au fost înregistrate 134 de cazuri confirmate de rujeolă, dintre care nouă sunt de import. Cazurile au fost raportate la persoane cu vârste cuprinse între – 0,5 luni și 55 de ani. Reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) atenționează populația că rujeola este o infecție virală extrem de contagioasă care poate duce la complicații grave și îndeamnă părinții să își vaccineze copiii.

ANSP anunță că cele mai multe cazuri confirmate de rujeolă au fost înregistrate în municipiul Chișinău – 57 de cazuri. De asemenea, potrivit ANSP, în focarul înregistrat în raionul Sîngerei au fost confirmate în total 50 de cazuri de rujeolă, la copii cu vârste cuprinse între 2 și 19 ani, din familii multiple. Niciunul dintre ei nu a fost vaccinat contra rujeolei din motivul apartenenței la o confesiune religioasă.

Alte teritorii afectate de rujeolă sunt: Fălești, Ștefan Vodă, Ungheni, Orhei, Dubăsari – câte 1 caz; Drochia, Râșcani – câte 2 cazuri; Dondușeni, Ialoveni – câte 3 cazuri; Bălți – 5 cazuri, Strășeni – 6 cazuri.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Agenția Națională pentru Sănătate Publică atenționează populația că tratament specific contra rujeolei nu există, dar boala poate fi prevenită prin vaccinare. Vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care, copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.

În capitală au fost înregistrate două cazuri de rujeolă. Municipalitatea: „Situația este sub control”
Pe parcursul săptămânii precedente, în capitală au fost înregistrate doar două cazuri de rujeolă. Potrivit șefului adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Vladimir Bolocan, cazurile sunt separate și nu au vreo legătură epidemiologică între ele. „Este vorba de un adult ș…