În capitală au fost înregistrate două cazuri de rujeolă. Municipalitatea: „Situația este sub control”

În capitală au fost înregistrate două cazuri de rujeolă. Municipalitatea: „Situația este sub control”
Imagine simbol

Pe parcursul săptămânii precedente, în capitală au fost înregistrate doar două cazuri de rujeolă. Potrivit șefului adjunct al Direcției Generale Asistență Medicală și Socială (DGAMS), Vladimir Bolocan, cazurile sunt separate și nu au vreo legătură epidemiologică între ele.

„Este vorba de un adult și un copil. Ambele cazuri sunt ușoare. Cea mai mare problemă în R Moldova prezintă totuși regiunea Sîngerei, unde numărul de cazuri este mai mare din anumite considerente, dar de asta deja se ocupă Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). În Chișinău, situația este sub control”, a precizat Bolocan în cadrul ședinței Primăriei din 24 iunie.

Săptămâna trecută, ANSP anunța că, de la începutul anului curent, în țară au fost înregistrate 117 cazuri confirmate de rujeolă, dintre care nouă de import (România, Azerbaidjan, Marea Britanie și Germania). Cele mai multe dintre acestea au fost raportate în municipiul Chișinău (55 de cazuri) și în raionul Sîngerei (39 de cazuri).

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Conform ultimelor date furnizate de ANSP în privința focarului de rujeolă înregistrat recent în raionul Sîngerei, au fost confirmate 39 de cazuri la copii nevaccinați din familii multiple, cu vârste cuprinse între 2 și 19 ani.

Un alt focar de rujeolă a fost înregistrat la șase copii dintr-o altă familie multiplă din raionul Strășeni, care nu au fost vaccinați împotriva rujeolei.

Amintim că vaccinarea se efectuează gratuit, la vârstele de 12 luni, 6-7 ani și 15-16 ani. În cazul în care copiii nu au beneficiat de vaccin la vârstele corespunzătoare, medicul de familie va propune o schemă individuală de vaccinare.