Datorii de milioane. Din 1 septembrie, locuitorii din Bălți ar putea rămâne fără troleibuze

Datorii de milioane. Din 1 septembrie, locuitorii din Bălți ar putea rămâne fără troleibuze
Sursa foto: www.moldova.org

De la 1 septembrie 2024 și până la sfârșitul anului, troleibuzele din municipiul Bălți ar putea să nu circule. Potrivit presei locale, acest lucru s-ar putea întâmpla pentru că Întreprinderea Municipală „Direcția de troleibuze Bălți” are datorii foarte mari. Primarul de Bălți, Alexandr Petkov, susține că datoria se acumulează din cauza tarifului mic, care nu acoperă cheltuielile întreprinderii.

„La Direcția Troleibuze ne așteaptă o problemă financiară foarte mare, începând cu septembrie”, a declarat primarul orașului Alexandr Petkov, citat de publicația TVN.

Viceprimarul de Bălți, Ghenadie Șmulschii, a adăugat că în prezent datoria Întreprinderii municipale „Direcția de troleibuze Bălți  ar fi de 16 milioane de lei.

„De pe 1 septembrie există probabilitatea că troleibuzele, timp de patru luni, până la sfârșitul anului, nu vor merge și nu vor transporta pasageri”, a declarat Ghenadie Șmulschii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram


Amintim că în prezent, la Bălți, o călătorie cu troleibuzul costă 4 lei, după ce în luna octombrie a anului trecut, tariful s-a ieftinit cu un leu. În februarie 2024, autoritățile din Bălți au propus ca tariful pentru o călătorie cu troleibuzul să fie de 8 lei.

Locuitorii din municipiul Bălți ar putea achita cu patru lei mai mult pentru călătoria cu troleibuzul
În municipiul Bălți vor fi organizate consultări publice pentru ajustarea tarifului pentru călătoria cu troleibuzul. Decizia a fost aprobată la ședința consiliului municipal de astăzi, transmite publicația TVN. Potrivit consilierului municipal Nicolai Grigorișin, creditorii recomandă ca tariful pen…