Creditul Agricol de Urgență: Agricultorii mai au la dispoziție șapte zile pentru a depune cereri

Creditul Agricol de Urgență: Agricultorii mai au la dispoziție șapte zile pentru a depune cereri
Imagine simbol

În perioada 1 martie - 24 mai curent, au fost recepționate 276 de solicitări pentru Creditul Agricol de Urgență,  potrivit Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Ministerul Agriculturii anunță că dintre acestea, 274 au fost aprobate. Cei mai mulți solicitanți sunt din raioanele Cantemir și Edineț.

Agricultorii pot obține credite cu o valoare maximă de 500.000 lei, fiind garantate de stat în proporție de 90%. Instrumentul poate fi accesat inclusiv de către cei a căror credite sunt plasate în categoria substandard, conform prevederilor BNM.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Pentru a beneficia de acest credit, agricultorii se adresează băncilor comerciale, până pe 31 mai 2024. Solicitările agricultorilor sunt evaluate conform procedurilor individuale ale băncii, iar solicitarea garanției de stat se realizează, la fel, prin intermediul băncilor.

Creditul Agricol de Urgență este singurul produs de acest gen care beneficiază de o garanție din partea statului în valoare de 90% și este unicul produs garantat de stat accesibil clienților băncilor comerciale din categoria substandard, gestionat de Fondul de Garantare a Creditelor al Organizației pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului.