Credit de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea a două drumuri din R. Moldova. Acord ratificat

Credit de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea a două drumuri din R. Moldova. Acord ratificat
Sursa foto: MIDR

Parlamentul a ratificat, în cadrul ședinței din 14 martie, acordul de împrumut dintre R. Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind contractarea creditului de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea a două tronsoane de drum.

Potrivit Parlamentului, cele 150 de milioane de euro acordate de BERD acoperă jumătate din suma necesară implementării Proiectului V de reabilitare a drumurilor din Moldova. Restul banilor vor fi oferiți de Banca Europeană de Investiții (BEI), potrivit Contractului de finanțare semnat la 31 martie 2022.

„În rezultat, vor fi reabilitate două tronsoane importante de drum. Este vorba despre al doilea sector al centurii orașului Chișinău. Drumul, care are o lungime de șapte kilometri, va fi extins la patru benzi de circulație. De asemenea, va fi modernizat și drumul care face legătura dintre frontiera cu România, Leușeni, Chișinău, Dubăsari și frontiera cu Ucraina. Acesta are o lungime de 85 de kilometri”, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului R. Moldova.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Acordul de împrumut între BERD și R. Moldova a fost semnat la sfârșitul lunii ianuarie, la Londra, de către reprezentanții băncii și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Pe 28 februarie, Acordului de împrumut dintre R. Moldova şi BERD a fost ratificat de Guvern.

Potrivit Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), cele două drumuri naționale, care urmează a fi reabilitate din împrumuturi, fac parte din rețeaua transeuropeană de transport TEN-T, creează conexiuni cu România și nemijlocit cu UE, dezvoltă comerțul și permit cetățenilor să se deplaseze mai rapid și mai în siguranță oriunde.

BERD va acorda R. Moldova un împrumut de 150 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor
Guvernul a aprobat, în ședința din 28 februarie, ratificarea Acordului de împrumut dintre R. Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind realizarea Proiectului „V” de reabilitare a drumurilor din țara noastră. Acordul prevede contractarea unui împrumut în valoare to…
R. Moldova împrumută de la BERD 150 de milioane de euro. Banii vor fi utilizați la reabilitarea drumurilor
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va oferi R. Moldova un împrumut în valoare de 150 de milioane de euro, pentru implementarea Proiectului de reabilitare a drumurilor „Moldova V”. Acordul a fost semnat de către reprezentanții băncii și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării…