Consiliul Europei donează un lot de echipamente medicale pentru sistemul penitenciar din R. Moldova

Consiliul Europei donează un lot de echipamente medicale pentru sistemul penitenciar din R. Moldova
Captură Privesc.eu

Penitenciarul Pruncul a primit, pe 9 aprilie, un lot de echipamente, dispozitive și mobilier medical, donat de Consiliul Europei. La ceremonia de predare-primire a lotului au participat secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Bjørn Berge, și ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru.

Echipamentele, dispozitivele și mobilierul medical au fost procurate în cadrul proiectului „Consolidarea reformei sistemului penitenciar și de probațiune, asigurarea asistenței medicale și tratamentul pacienților în instituțiile de tip închis din R. Moldovaˮ.

Donația constă în monitoare pentru pacienți, mese chirurgicale electrice, dispozitive pentru efectuarea electroencefalogramelor, lămpi pentru examinare, scanere pentru ultrasonografie portabile și diferite mobilere medicale. Pacienții în instituții de acest gen deseori au nevoi medicale complexe, aceștia au același drept la ocrotirea sănătății ca și noi toți”, a declarat secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Bjørn Berge.

Consiliul Europei donează, pentru a doua oară, echipamente medicale performante în vederea acoperirii necesităților stringente ale unităților sanitare din toate penitenciarele, astfel încât acestea să corespundă standardelor stabilite de Comitetul pentru prevenirea torturii și a pedepselor sau tratamentelor inumane sau degradante, potrivit Oficiului Consiliului Europei la Chișinău.

Secretarul general adjunct al Consiliului Europei, Bjørn Berge, întreprinde o vizită în R. Moldova în perioada 8-9 aprilie.