Condiții optime de învățare pentru circa 200 de copii. O grădiniță din Cahul va fi reabilitată energetic

Condiții optime de învățare pentru circa 200 de copii. O grădiniță din Cahul va fi reabilitată energetic
Sursa foto: Facebook/Agenția de Dezvoltare Regională Sud

Grădinița nr. 4 din Cahul va fi reabilitată energetic. Pe 3 iunie curent, a fost semnat contractul pentru executarea lucrărilor în cadrul proiectului între Agenția de Dezvoltare Regională Sud, Primăria municipiului Cahul și SRL „Arta Zidarului” în asociere cu SRL „PiramidGrup”.

Valoarea totală a proiectului, conform contractelor de antrepriză/prestare servicii constituie, este de 12,41 milioane de lei și este finanțat din sursele Fondului național de dezvoltare regională și locală (FNDRL) – 11,17 milioane de lei și Primăria municipiului Cahul - 1,24 milioane de lei.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt circa 200 de copii din cadrul instituției, pentru care vor fi asigurate condiții optime de învățare, precum și circa 37 angajați ai instituției.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Drept principali indicatori care urmează a fi atinși prin implementarea acestui proiect este clădirea cu performanță energetică sporită, acoperișul și pereu renovat, pavajul și bordura nou construite, iar spațiile verzi aferente - renovate.

Reabilitarea energetică a clădirii va asigura consumuri energetice reduse cu 30%, precum și va reduce cu 30% emisiile poluante.

Conform Programului Național de dezvoltare a orașelor - poli de creștere în R. Moldova (2021 - 2027), beneficiarii sunt municipiile orașe - poli de creștere: Edineț, Soroca, Ungheni, Orhei, Cahul, Comrat și zonele lor rurale adiacente.