Condiții mai bune pentru copii. Secția pediatrie a Spitalului raional Anenii Noi a fost reparată capital

Condiții mai bune pentru copii. Secția pediatrie a Spitalului raional Anenii Noi a fost reparată capital
Colaj ziar.md. Sursa foto: Facebook/Compania Națională de Asigurări în Medicină

Copiii din raionul Anenii Noi beneficiază de asistență medicală acordată în condiții mai bune. Secția pediatrie a Spitalului raional Anenii Noi a fost reparată capital în cadrul unui proiect investițional finanțat din fondul de dezvoltare și modernizare a prestatorilor publici de servicii medicale al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM).

În urma unei vizite de monitorizare a executării proiectului, reprezentanții CNAM au constatat că lucrările de reparație capitală au fost finalizate, corespund documentației din deviz, iar nereguli în implementarea proiectului nu au fost depistate.

Bugetul total al proiectului a constituit în jur de 1,68 milioane de lei, dintre care circa 1,58 milioane au fost alocate de către CNAM în baza unui concurs investițional.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Totodată, instituția medicală, din surse proprii, a dotat secția cu mobilier nou și cu paturi multifuncționale.

În Secția pediatrie a instituției sunt internați anual peste o mie de copii din raion și din localitățile învecinate. Secția dispune de 24 de paturi, iar serviciile de sănătate sunt acordate de doi medici, opt asistente medicale și cinci infirmiere.