Comisia Electorală Centrală are un nou secretar

Comisia Electorală Centrală are un nou secretar
Colaj ziar.md. 

Comisia Electorală Centrală (CEC) are un nou secretar. Este vorba despre Dana Munteanu, aleasă de către membrii CEC, în cadrul ședinței de luni, 29 aprilie.

Funcția de secretar al CEC a devenit vacantă urmare a cererii de demisie a lui Alexandr Berlinschii. La 12 aprilie 2024, Parlamentul R. Moldova a luat act de cererea de demisie.

Alexandru Berlinschii a fost numit în funcția de secretar al Comisiei Electorale Centrale în octombrie 2021. Anterior, în perioada 2014 - 2021, Alexandru Berlinschii a ocupat funcția de șef și șef-adjunct al Direcției management alegeri la CEC.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Potrivit Codului electoral, alegerea organelor de conducere a Comisiei urmează să aibă loc nu mai târziu de 15 zile de la data intrării în vigoare a hotărârii Parlamentului privind numirea în funcție sau vacanța mandatului de membru al CEC, în cazul dat a Secretarului Comisiei.

„Din motive personale”. Secretarul Comisiei Electorale Centrale și-a anunțat demisia
Secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alexandru Berlinschii, și-a anunțat demisia din funcție joi, 28 martie. Potrivit acestuia, „motivele demisiei sunt personale și legate de viața privată”. „Vă anunț că am decis să îmi închei mandatul în calitate de membru al Comisiei Electorale Centrale…