Cod galben de instabilitate atmosferică. Meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice și grindină

Cod galben de instabilitate atmosferică. Meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice și grindină
Sursa foto: Getty Images

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de instabilitate atmosferică, valabil pe întreg teritoriul țării. Potrivit meteorologilor, de vineri, 7 iunie, ora 17:30, și până sâmbătă noaptea, ora 2:00, în țară se prevăd ploi cu descărcări electrice, pe alocuri averse puternice cu grindină.

Fenomenul vizat: Instabilitate atmosferică
Intervalul de acțiune: 07.06.2024 ora 17:30 – 08.06.2024 ora 02:00

„Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/m2) și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s”, anunță meteorologii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Sute de moldoveni au păgubit în urma ploilor torențiale cu grindină, înregistrate în perioada 30 mai – 4 iunie. Conform datelor colectate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din subdiviziunile teritoriale, intemperiile au afectat mai multe culturi agricole, livezi, dar și alte bunuri materiale din raioanele Briceni, Nisporeni, Anenii Noi, Ungheni, Strășeni, precum și din UTA Găgăuzia.

Livezi făcute una cu pământul și acoperișuri deteriorate: Ce prejudicii au cauzat ploile din ultimele zile
Sute de moldoveni au păgubit în urma ploilor torențiale cu grindină, înregistrate în perioada 30 mai – 4 iunie. Conform datelor colectate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din subdiviziunile teritoriale, intemperiile au afectat mai multe culturi agricole, livezi, dar și alte…