Circa 600 de laptopuri au fost donate de UNICEF pentru instituții de învățământ din R. Moldova

Circa 600 de laptopuri au fost donate de UNICEF pentru instituții de învățământ din R. Moldova
Sursa foto: Pavel Danilyuk/Pexels

Circa 600 de laptopuri vor ajunge în mai multe instituții de învățământ din Chișinău, dar și din regiunea transnistreană. Echipamentele de ultimă generație în valoare de peste 500 de mii de dolari au fost procurate cu suportul Fondului Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) și al Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii.

Potrivit unui comunicat de presă al UNICEF, donarea constă în 592 de laptopuri și accesorii (mouse-uri și căști).

„Aceste laptopuri sunt mai mult decât o simplă donație. Imaginați-vă o clasă în care fiecare elev are un laptop personal. Posibilitățile sunt nelimitate. Laptopurile elimină granițele fizice și deschid porțile către o multitudine de resurse, de la biblioteci online și videoclipuri educaționale la platforme interactive de învățare. Aceste posibilități sunt esențiale inclusiv pentru copiii refugiați, care continuă să fie conectați la școlile lor din Ucraina”, a declarat Maha Damaj, reprezentanta de Țară UNICEF în Moldova.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a subliniat că evenimentul face parte dintr-un efort mai mare de modernizare a instituțiilor de învățământ din R. Moldova, în special în ceea ce ține de asigurarea cu echipamente digitale.

„În ultimii doi ani, cu suportul UNICEF și  Uniunii Europene am transmis peste 10.000 de laptopuri în școli. În acest an, urmează o achiziție substanțială în valoare de circa 25 milioane de dolari, alături de Banca Mondială pentru 200 de instituții de învățământ. Împreună cu UNICEF vom dota 70 de școli cu table interactive și calculatoare”, a mai declarat Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării.

Laptopurile urmează să fie distribuite de Ministerul Educației și Cercetării către 22 de instituții din întreaga țară, inclusiv: 11 licee și gimnazii din mun. Chișinău, opt școli din regiunea Transnistreană și două  instituții de suport pe lângă Ministerul Educației și Cercetării.