UPDATE/ PAS are o nouă deputată. Curtea Constituțională a validat mandatul Anei Speianu

UPDATE/ PAS are o nouă deputată. Curtea Constituțională a validat mandatul Anei Speianu
Sursa foto: Facebook/Ana Speianu

(Update) Ana Speianu este noua deputată a fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate” (PAS) din Parlament. Curtea Constituțională (CC) a validat mandatul acesteia în cadrul ședinței din 5 martie.

Totodată, CC a validat mandatul unui deputat din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Este vorba despre Said-Muhmad Amaev.

(Știre inițială) Comisia Electorală Centrală (CEC) va propune Curții Constituționale să valideze mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova, care îi revine candidatului supleant, Ana Speianu, de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Hotărârea a fost emisă după ce CEC a luat act de vacanța unui mandat de deputat atribuit PAS, în urma demisiei vicepreședintelui Parlamentului, Mihai Popșoi.

„CEC a luat act de vacanța unui mandat de deputat în Parlamentul Republicii Moldova atribuit Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” și va propune Curții Constituționale validarea mandatului candidatului supleant Speianu Ana, de pe lista aceluiași partid”, anunță Comisia într-un comunicat.

Următorul pe lista candidaților supleanți PAS este președintele raionului Florești, Vasile Tîltu. Acesta a depus declarația de refuz al mandatului de deputat. Astfel, mandatul urmează să îi revină Anei Speianu - profesoară din satul Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM


Mandatul de deputat al fracțiunii PAS a fost declarat vacant ca urmare a demisiei vicepreședintelui Parlamentului, Mihai Popșoi, după ce, la sfârșitul lunii ianuarie, acesta a preluat conducerea Ministerului de Externe.