CEC a respins înregistrarea grupului de inițiativă propus de Partidul Nostru

CEC a respins înregistrarea grupului de inițiativă propus de Partidul Nostru
Captură Facebook/Renato Usatîi

Comisia Electorală Centrală (CEC) a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă al formațiunii „Partidul Nostru” de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului consultativ pe subiectul organizării alegerilor parlamentare anticipate. Liderul formațiunii, Renato Usatîi, a declarat că va urma contestarea deciziei CEC.

„Un referendum popular nu este o soluție constituțională pentru dizolvarea Parlamentului și nici nu poate servi drept argument juridic pentru a forța președintele să dizolve Parlamentul”, a precizat membra CEC, Rita Lefter-Simașco.

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că va merge împreună cu cetățenii la Președinție, pentru a-i cere Maiei Sandu să inițieze referendumul, conform competențelor.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

La 11 iulie 2021, în R. Moldova s-au desfășurat alegerile parlamentare anticipate. În urma scrutinului, PAS s-a ales cu 63 de mandate, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor cu 32 de mandate, iar Partidul „Șor”, declarat ulterior neconstituțional, a obținut 6 mandate.

Constituția R. Moldova prevede că Parlamentul este compus din 101 deputați, aleși prin vot universal, egal, direct, secret și liber exprimat. Organizarea și desfășurarea alegerilor este reglementată de Codul electoral.

Vor referendum. Partidul Nostru a depus la CEC actele de înregistrare a grupului pentru colectarea semnăturilor
Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, anunță că a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) actele pentru înregistrarea Grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în vederea inițierii referendumului privind alegerile parlamentare anticipate. Potrivit lui Usatîi, în terme…