Cea mai mare întreprindere de bomboane din R. Moldova, amendată cu 1,8 milioane pentru concurență neloială

Cea mai mare întreprindere de bomboane din R. Moldova, amendată cu 1,8 milioane pentru concurență neloială
Sursa foto: extravita.ro

Consiliul Concurenței (CC) a sancționat întreprinderea „Bucuria” cu peste 1,8 milioane de lei pentru copierea ilegală a ambalajelor produselor de cofetărie „MU” și „PARKUR”, ce aparțin unei alte întreprinderi concurente. Decizia prin care s-au constatat acțiunile de concurență neloială a fost adoptată pe 7 iunie curent.

Potrivit Consiliului, investigația a fost inițiată în anul 2022, după ce întreprinderea străină a depus plângere.

„Potrivit celor invocate în plângere, societatea pe acțiuni „Bucuria” utilizează în ambalajul produselor sale forme și game cromatice similare cu cele ale produselor reclamanților”, notează CC.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

În rezultatul investigației, Consiliul Concurenței a constatat încălcarea articolului 19 din Legea concurenței de către „Bucuria”, care interzice orice acțiuni sau fapte de natură să creeze o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent.

Totodată, potrivit deciziei adoptate, întreprinderii „Bucuria” i s-a prescris să înceteze acțiunile de concurență neloială constatate și să retragă de pe piață produsele de cofetărie „MU” și „PARKUR”. Decizia poate fi contestată, în termen de 30 de zile, în instanța de judecată specializată.