Ce a cauzat incendiul de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”? Concluziile specialiștilor IGSU

Ce a cauzat incendiul de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu”? Concluziile specialiștilor IGSU
Sursa foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență

Incendiul de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” din capitală s-ar fi produs din cauza unor lucrări de sudură electrică. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cel mai probabil, muncitorii au încălcat regulile anti-incendiare.

În urma cercetărilor la fața locului, angajații IGSU au stabilit că la demisolul instituției au fost efectuate lucrări de reparație a sistemului de ventilație, iar muncitorii au efectuat acțiuni de sudură.

„Specialiștii IGSU au analizat condițiile de inițiere a arderii în urma procesului de sudură, stabilind că în urma acestuia se formează particule incandescente la o distanță mare de la punctul de lucru, iar temperatura acestora atinge valori care cu ușurință pot aprinde materialele combustibile”, precizează responsabilii.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Printre alte versiuni înaintate, care însă au fost excluse, se numără suprasolicitarea rețelei electrice și imprudența în timpul fumatului. Concluziile specialiștilor Inspectoratului au fost incluse într-o încheiere care urmează a fi remisă organului de urmărire, pentru efectuarea în continuare a investigațiilor de rigoare.

Amintim că, în după-amiaza zilei de vineri, 5 aprilie, un incendiu a izbucnit în demisolul Liceului Teoretic „Liviu Deleanu”, din sectorul Buiucani al capitalei. Datorită mobilizării eficiente a corpului didactic și a responsabililor din cadrul instituției de învățământ, cu excepția directoarei, nicio persoană nu a avut de suferit.

Potrivit autorităților municipale, lucrările de reparație în incinta liceului ar putea costa circa un milion de lei. Până miercuri, va fi întocmit un caiet de sarcini cu suma estimativă a cheltuielilor necesare în vederea restabilirii tuturor pagubelor din cadrul instituției.

Lucrările de reparație de la Liceul Teoretic „Liviu Deleanu” ar putea costa circa 1.000.000 de lei
Lucrările de reparație în incinta Liceului Teoretic „Liviu Deleanu”, unde vineri, 5 aprilie, a izbucnit un incendiu, ar putea costa circa un milion de lei. Autoritățile municipale spun că până miercuri va fi întocmit un caiet de sarcini cu suma estimativă a cheltuielilor necesare în vederea restabil…