Câți moldoveni susțin aderarea țării la UE și NATO - SONDAJ

Câți moldoveni susțin aderarea țării la UE și NATO - SONDAJ
Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova/Facebook

57,4% dintre moldoveni susțin aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană (UE), arată datele sondajului realizat de către iData, prezentat joi, 28 martie, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit sondajului, 32,8% sunt „contra” aderării țării la UE, iar 9,8% au evitat să răspundă.

Cei mai mulți dintre cetățeni care își doresc aderarea locuiesc la Chișinău, Ialoveni, Hîncești, Anenii Noi, iar cei mai mulți locuitori care sunt contra trăiesc la Cahul, Vulcănești, Taraclia, Comrat și Cantemir.

Totodată, respondenții au fost întrebați dacă sunt pentru sau împotriva aderării R. Moldova la NATO, iar răspunsurile sunt următoare: 56% sunt contra, 31,3% - pentru, iar 12,7% nu au răspuns.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Cetățenii care își doresc aderarea la NATO sunt preponderent la Chișinău, Anenii Noi, Leova și Cimișlia, iar locuitorii din Fălești, Glodeni, Sîngerei, Comrat, Taraclia și Ceadîr-Lunga sunt „contra” aderării.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1131 de persoane, cu o marjă de eroare de =-2,85%. Datele au fost colectate în perioada 18-24 martie anul curent.

SONDAJ/ Mai mult de jumătate dintre moldoveni susțin aderarea țării la Uniunea Europeană
Mai mult de jumătate dintre cetățenii din R. Moldova susțin aderarea țării la Uniunea Europeană. Potrivit sondajului prezentat joi de către compania sociologică iData, 56,7% dintre respondenți sunt „pentru” aderarea R. Moldova la UE, 34,4% sunt „contra”, iar 8,9% dintre persoane nu au răspuns. Cei…