Castraveții autohtoni vor apărea pe tarabe mai târziu decât de obicei, din cauza temperaturilor scăzute

Castraveții autohtoni vor apărea pe tarabe mai târziu decât de obicei, din cauza temperaturilor scăzute
Sursa foto: Moldova 1 

În acest an, vom mânca castraveți autohtoni mai târziu decât de obicei. Chiar dacă este crescută în sere, prima recoltă întârzie din cauza temperaturilor scăzute din ultima săptămână. Fermierii susțin că și roada va fi mai mică decât preconizau, notează Moldova 1.

Prima roadă de castraveți moldovenești, crescuți fără sisteme de încălzire, urmează să fie culeasă în maxim zece zile. Producătorii spun că din cauza timpului rece din ultima săptămână, floarea nu a fost polenizată suficient, astfel, se așteaptă la o recoltă scăzută.

În satul Coșnița, din raionul Dubăsari, fermierul Pavel Terentiev deține peste zece hectare de sere, în care cultivă castraveți de soiul Rodnicioc.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În acest an însă, agricultorul va scoate în vânzare primii castraveți mai târziu, din cauza temperaturilor scăzute din ultimele zile.

„Acesta nu este polenizat, iată astea sunt pierderile noastre, castraveții ăștia nu-s polenizați. Îi rupem și îi aruncăm pentru că iau foarte multă energie din tulpina castravetelui și nu se vor dezvolta ceilalți”, explică agricultorul.

Potrivit postului public, în anul curent, primii castraveți moldovenești care vor ieși pe piață vor costa între 120 și 150 de lei pentru un kilogram.