Caniculă în R. Moldova: Autoritățile atenționează că mai multe râuri sunt afectate. Îndemnul către cetățeni

Caniculă în R. Moldova: Autoritățile atenționează că mai multe râuri sunt afectate. Îndemnul către cetățeni
Sursa foto: svsokolov

Râurile Botna, Vilia, Draghiște, Cubolta, Prut în aval de lacul de acumulare Costești-Stânca, Răut și afluenții săi sunt afectate de secetă. În acest sens, Ministerul Mediului atenționează cetățenii să consume rațional resursele de apă.

Potrivit instituției, ape mici se atestă și în râurile Căinari, Ciulucul de Mijloc și Ciulucul Mic.

Astfel, cetățenilor li se recomandă utilizarea apei strict pentru necesitățile vitale, casnice și menajere. Totodată, instituția roagă cetățenii să evite în această perioadă udatul gazonului sau a plantelor din gospodărie, spălatul trotuarelor, aleilor și a mașinilor ș.a.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

Producătorii agricoli sunt îndemnați să utilizeze apa rațional și să practice irigarea pe timp de noapte pentru a diminua procesul de evaporare a apei.

Meteorologii au emis joi, 11 iulie, cod roșu de caniculă, valabil până pe 17 iulie curent. În perioada menționată, se așteaptă temperaturi de +40°C.

COD roșu de caniculă și în R. Moldova. Se așteaptă temperaturi de +40°C
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod roșu și cod portocaliu de caniculă în R. Moldova. Avertizarea este valabilă pentru perioada 12-17 iulie. În țară se așteaptă temperaturi de +40°C. Intervalul de acțiune: 12-17.07.2024. În intervalul menționat, valul de căldură va continua să se e…