Biden a aprobat trimiterea unui al doilea sistem Patriot în Ucraina - The New York Times

Biden a aprobat trimiterea unui al doilea sistem Patriot în Ucraina - The New York Times
Sursa foto: zn.ua

Președintele american Joe Biden a aprobat trimiterea unui al doilea sistem Patriot în Ucraina, relatează New York Times, citând reprezentanți de rang înalt ai administrației și armatei americane.

Potrivit sursei, decizia a fost luată săptămâna trecută, după o serie de întâlniri la nivel înalt și dezbateri privind modul în care se poate răspunde nevoilor imediate ale Ucrainei de apărare aeriană fără a pune în pericol pregătirea de luptă a SUA.

Al doilea sistem american Patriot va fi livrat din Polonia. Acesta ar putea fi dislocat în prima linie în următoarele zile, în funcție de întreținerea sau modificările de care are nevoie.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram


Oficialii speră că trimiterea unui alt sistem Patriot va încuraja aliații să facă același lucru.

Patriot este unul dintre cele mai rare sisteme din arsenalul american. Cererea pentru Patriot și alte sisteme de apărare aeriană din partea Pentagonului a fost deosebit de mare în ultimul an, inclusiv după atacul Hamas asupra Israelului.

Pe 11 iunie, Olaf Scholz, cancelarul german a anunțat la o conferinţă internaţională la Berlin, în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, că Ucraina va primi din partea Germaniei cel de-al treilea sistem Patriot, IRIS-T, instalații Gepard, rachete și muniție în următoarele săptămâni.

Germania va furniza Kievului un sistem Patriot. Ursula von der Leyen a anunțat un nou ajutor al UE pentru Ucraina
Ucraina va primi din partea Germaniei cel de-al treilea sistem Patriot, IRIS-T, instalații Gepard, rachete și muniție în următoarele săptămâni. Anunțul a fost făcut de către Olaf Scholz, cancelarul german la o conferinţă internaţională la Berlin, în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelensk…