Bărbat împușcat în centrul capitalei. Atacatorul a fost reținut pentru 72 de ore. Detalii de la Poliție

Bărbat împușcat în centrul capitalei. Atacatorul a fost reținut pentru 72 de ore. Detalii de la Poliție
Imagine - simbol. Sursa: Moldova1

Doi bărbați au consumat băuturi alcoolice, după care unul, în vârstă de 44 de ani, l-a împușcat pe celălalt, de 28 de ani, după ce între ei s-a iscat un conflict. Ambii se află în vizorul Poliției. Bărbatul rănit a fost transportat la Spitalul de Urgență pentru îngrijiri medicale, iar agresorul a fost reținut pentru 72 de ore.

Marți seara, 30 aprilie, Poliția a anunțat că la intersecția străzilor Ismail și 31 august din capitală, un bărbat de 28 de ani a fost rănit prin împușcare. Polițiștii au intervenit operativ și au identificat, localizat și reținut bărbatul de 44 de ani care a tras din armă.

„Cu referire la cazul din această seară când un bărbat a fost rănit prin împușcare în centrul capitalei, Inspectoratul General al Poliției precizează că cei doi bărbați (victima și agresorul) au consumat împreună băuturi alcoolice la domiciliul persoanei care a folosit arma. La un moment dat între cei doi s-a iscat un conflict în timpul căruia a fost efectuată împușcătura. Ambii se află în vizorul Poliției. Agresorul a fost anterior condamnat pentru mai multe infracțiuni, fiind în detenție 9 ani”, anunță Poliția.

Ce ține de Revolverul folosit de acesta, polițiștii au stabilit că era deținut ilegal. Mai mult, această armă nu este înregistrată în Registrul de Stat al Armelor. Suspectul nu a putut inițial explica de unde o deține, ca ulterior să spună că a procurat-o de pe un site de anunțuri. Oamenii legii deja urmează să stabilească cum a ajuns arma în posesia acestuia. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore.

Colegii noștri întreprind acțiuni de urmărire penală pentru elucidarea tuturor circumstanțelor. Potrivit medicilor, în prezent starea victimei este stabilă.

În contextul în care urmează zile libere și sărbători, facem repetat apel la cetățeni să consume moderat alcool, să evite conflictele, iar în cazul în care acestea au apărut să solicite Poliția și să excludă „reglările de conturi” care pot duce la consecințe grave.