Avioanele de luptă F-16 oferite de SUA vor fi dislocate pe teritoriul Ucrainei, anunță Casa Albă

Avioanele de luptă F-16 oferite de SUA vor fi dislocate pe teritoriul Ucrainei, anunță Casa Albă
Sursa foto: Getty Images

Avioanele de luptă F-16, pe care Forțele Armate ale Ucrainei le vor primi din Statele Unite, vor fi dislocate pe teritoriul Ucrainei. Declarația a fost făcută de consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, scrie UNIAN.

Anterior, Ucraina a permis dislocarea lor în străinătate.

„Acordul bilateral de securitate semnat între Statele Unite și Ucraina a confirmat faptul că vrem să ajutăm Ucraina să identifice aceste avioane. Acestea ar trebui să fie dislocate pe teritoriul Ucrainei”, a spus Sullivan într-un interviu.

Recent, s-a zvonit faptul că avioanele F-16 transferate de partenerii occidentali vor avea sediul în străinătate în centre de pregătire pentru piloți.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pe 10 iunie, Șeful aviației din cadrul Comandamentului Forțelor Aeriene Ucrainene, generalul de brigadă Serghei Golubțov, a explicat că este nevoie de o bază străină ca rezervă în caz de defecțiuni sau necesități de întreținere a aeronavei. Acest lucru va permite păstrarea mai multor avioane F-16, întrucât aerodromurile ucrainene vor deveni o țintă prioritară a atacurilor.

The Times a raportat anterior că până la sfârșitul anului, Ucraina s-ar putea pomeni într-o situație în care forțele sale aeriene vor avea mai multe F-16 decât piloți.

Oficial rus: F-16 şi bazele lor din afara Ucrainei vor deveni ţinte pentru Rusia dacă efectuează misiuni de luptă
Avioanele de luptă F-16 și și bazele lor din afara Ucrainei vor deveni o țintă legitimă pentru Forțele Armate ale Federației Ruse dacă vor participa la misiuni de luptă. Declarația a fost făcută de Andrei Kartapolov, șeful Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, scrie ria.ru. „Dacă nu vor