Autoritățile române au reluat căutările marinarilor dispăruţi după scufundarea navei Mohammad Z

Autoritățile române au reluat căutările marinarilor dispăruţi după scufundarea navei Mohammad Z
Navă de căutare-salvare din dotarea MAI din România. Sursa foto: Ovidiu Iordachi / Inquam Photos 

Căutările celor trei marinari dispăruţi sâmbătă, după scufundarea unei nave sub pavilion Tanzaniei în Marea Neagră, în apropiere de litoralul românesc, au fost reluate astăzi. Informația a fost confirmată pentru News.ro de către reprezentanţii Autorităţii Navale Române (ANR).

Responsabilii a care au precizat că în zonă au fost mobilizate trei nave. Una dintre acestea aparține Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare, iar celelalte două - Poliţiei române de Frontieră.

O navă sub pavilionul Tanzaniei s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de litoralul românesc
Nava Mohammad Z, care naviga sub pavilionul Tanzaniei, s-a scufundat în această dimineață în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe, România. Autoritatea Navală Română anunță că la bord se aflau 11 membri de echipaj: nouă cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni egipteni. Opt dintre aceştia a…

Nava Mohammad Z, care naviga sub pavilionul Tanzaniei, s-a scufundat sâmbătă dimineața în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe. La bord se aflau 11 membri de echipaj: nouă cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni egipteni. Opt dintre aceştia au fost salvaţi de către nava comercială Michel, în timp ce alți trei sunt în continuare daţi dispăruţi.

Marinarii salvaţi au fost preluaţi de nava SAR Artemis şi transportaţi în Portul Constanţa, unde au fost aşteptaţi de ambulanţe pregătite să le acorde îngrijiri medicale. Potrivit News.ro, un marinar a fost transportat la spital.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

„Ofiţerii MRCC au emis un aviz către navigatori cu privire la membrii echipajului navei Mohammad Z care sunt în continuare daţi dispăruţi”, a mai precizat ANR.

La solicitarea Autorităţii Navale Române, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat sâmbătă punerea la dispoziţie, în regim de urgenţă, a unui elicopter IAR 330 Puma, din dotarea Forţelor Aeriene Române, care să sprijine eforturile autorităţilor depuse pentru căutarea şi salvarea celor trei marinari daţi dispăruţi. Căutările au fost suspendate pe parcursul nopții.

Dosarul de cercetare deschis pe marginea accidentului de navigație a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, a declarat jurnaliştilor că, cel mai probabil, nava s-a scufundat în urma coliziunii cu o altă ambarcaţiune.