O navă sub pavilionul Tanzaniei s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de litoralul românesc

O navă sub pavilionul Tanzaniei s-a scufundat în Marea Neagră, în apropiere de litoralul românesc
Nava Mohammad Z. Sursa foto: maritimeoptima.com

Nava Mohammad Z, care naviga sub pavilionul Tanzaniei, s-a scufundat în această dimineață în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sfântu Gheorghe, România. Autoritatea Navală Română anunță că la bord se aflau 11 membri de echipaj: nouă cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni egipteni. Opt dintre aceştia au fost salvaţi, în timp ce alți trei sunt în continuare daţi dispăruţi.

„Alerta a fost primită în jurul orei 4.00, iar ofiţerii MRCC (n.red. Maritime Rescue Coordination Centre) au trimis imediat în zonă navele ARSVOM, SAR Artemis şi SAR Apollo. A fost cerut şi sprijinul Poliţiei de Frontieră, care a trimis spre locul accidentului navele MAI 2110 şi MAI 1106”, precizează Autoritatea într-un comunicat.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Totodată, două nave comerciale aflate în apropiere au fost imediat alertate să se alăture operaţiunii de căutare şi salvare. Opt membri ai echipajului au fost salvaţi de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului şi care a fost coordonată de ofiţerii MRCC.

„În acest moment continuă eforturile pentru căutare celorlalţi trei membri ai echipajului daţi dispăruţi, toţi de naţionalitate siriană”, a conchis Autoritatea Navală Română.

În prezent, nu se cunoaște motivul scufundării navei. Pe marginea cazului va fi deschis un dosar de cercetare, pentru a se stabilii cauzele şi circumstanțele în care s-a produs accidentul de navigație.