Autoritățile promit să construiască un stadion național, conform standardelor internaționale

Autoritățile promit să construiască un stadion național, conform standardelor internaționale
Sursa foto: Facebook/DorinRecean

Guvernul va construi un stadion național, care va corespunde tuturor standardelor internaționale. Anunțul a fost făcut de premierul, Dorin Recean, în cadrul unei întâlniri cu jucătorii, antrenorii și staff-ul echipei naționale de fotbal.

„Acest anunț a fost așteptat ani de zile de sutele de mii de amatori și iubitori ai fotbalului din țara noastră. R. Moldova este una dintre puținele țări din Europa care nu are un stadion național”, a scris Recean, pe pagina sa de Facebook.

Prim-ministrul promite că autoritățile vor construi o arenă modernă, de categoria 4 UEFA, cu o capacitate de 20-25 de mii de locuri și care va corespunde tuturor standardelor internaționale.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Săptămâna viitoare, Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, vor prezenta mai multe detalii despre acest proiect.

Selecționata națională de fotbal a R. Moldova efectuează antrenamente la complexul sportiv din Vadul lui Vodă, deschis în 2002. Centrul se află la doar 26 km de la sediul Federației Moldovenești de Fotbal, se întinde pe o suprafață de 6 hectare, și încorporează toate elementele unei infrastructuri moderne, necesară procesului de instruire și antrenament, de reabilitare medicală și odihnă a fotbaliștilor.