Astăzi este ultima zi când crescătorii de bovine pot depune cereri de granturi

Astăzi este ultima zi când crescătorii de bovine pot depune cereri de granturi
Imagine simbol

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) reamintește că astăzi, 17 mai 2024, este termenul limită pentru depunerea cererilor de granturi în cadrul proiectului Investiții pentru Guvernanță, Creștere și Reziliență în Agricultură (AGGRI), dedicat producătorilor din sectorul zootehnic.

Granturile, cu o valoare de până la 1 milion de dolari de dolari și acoperind până la 50% din costurile investițiilor eligibile, sunt destinate pentru construcția sau modernizarea infrastructurii zootehnice; achiziția de echipamente și utilaje noi; implementarea unităților de procesare a furajelor; achiziția de animale de prăsilă; investiții în eficiența energetică, inclusiv stații de biogaz și instalarea panourilor fotovoltaice.

Pentru a obține grantul, solicitanții trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să fie înregistrați și să activeze pe teritoriul controlat de autoritățile R. Moldova, inclusiv pe teritoriul raionului Dubăsari, situat după traseul Rîbnița – Tiraspol, cu excepția orașului Chișinău și Bălți, în conformitate cu legislația în vigoare;
  • Să fie deținători legali ai bunurilor imobile și mobile ce fac obiectul stimulării prin mecanismul de grant, cu un termen de arendă/comodat de cel puțin cinci ani;
  • Să dețină un plan de afacere viabil economic și financiar pe o perioadă de minimum 5 ani;
  • Să își asume angajamentul de a contribui financiar cu cel puțin 50% din valoarea sub-proiectului investițional.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Un aspect important al programului de granturi este aplicarea TVA la cota 0% pentru investițiile finanțate prin grant, precum și posibilitatea de a beneficia de subvenții din partea statului.

Lista completă a criteriilor de eligibilitate, precum și documentele care urmează a fi prezentate împreună cu cererea pot fi accesate aici, iar dosarele vor fi depuse la direcțiile teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA).