Arbori doborâți în urma ploii și vântului puternic. Spații Verzi intervine în mai multe locații

Arbori doborâți în urma ploii și vântului puternic. Spații Verzi intervine în mai multe locații
Sursa foto: Facebook/Spații Verzi

Toți lucrătorii și utilajele din dotarea Întreprinderii Municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” remediază situațiile de avariere apărute în urma vijeliei din data 11/12 iunie, dar și a celor apărute recent.

Astfel, arborii și crengile rupte sunt evacuate, iar cioatele sunt scoase. Totodată, pentru a nu pune în pericol elevii și cadrele didactice care participă la sesiunea examenelor de bacalaureat, o atenție suplimentară pentru evacuarea crengilor este acordată locațiilor din apropierea instituțiilor de învățământ și de educație timpurie dar și de pe teritoriul acestora.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

În contextul codului galben de ploi puternice și vânt, Spații Verzi fac apel către locuitorii și oaspeții capitalei să dea dovadă de vigilență și să nu-și lase copii fără supraveghere, în special în curțile blocurilor și a spațiilor publice pentru recreere unde intervențiile sunt în curs de executare.

Șoferii sunt îndemnați să-și parcheze autovehiculele doar în locurile special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor. Potrivit datelor Premier Energy, pe 13 iunie ora 18:00, 12 localități din raionul Orhei rămân fără curent electric.

Vineri, 14 iunie, în intervalul orelor 08:00 - 13:00, se prevăd ploi cu descărcări electrice și intensificări ale vântului.

UPDATE/ Atenție! Meteorologii prelungesc până vineri codul galben de instabilitate atmosferică
ACTUALIZARE (14:48) Meteorologii prelungesc până vineri codul galben de instabilitate atmosferică. Vineri, în intervalul orelor 08:00 - 13:00 vor fi manifestări de averse puternice însoțite de descărcări electrice, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de…