Antreprenorii din țară pot obține granturi de până la 2 milioane lei, pentru tehnologizarea afacerilor

Antreprenorii din țară pot obține granturi de până la 2 milioane lei, pentru tehnologizarea afacerilor
Sursa foto: alexanders-images

Antreprenorii din R. Moldova pot aplica pentru a primi ajutor nerambursabil din partea statului, de până la 2 milioane lei, pentru tehnologizarea și retehnologizarea afacerilor și până la 1,5 milioane de lei pentru achiziționarea echipamentelor care vor asigura reducerea consumului de energie electrică, anunță Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).

Banii vor putea fi investiți în automatizarea procesului de producție, robotizarea producției, implementarea soluțiilor IT, instalarea panourilor solare și fotovoltaice, precum și în utilaj și instalații de valorificare a resurselor de energie regenerabilă.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Depunerea aplicațiilor pentru accesarea finanțării nerambursabile în cadrul acestui program se realizează online, completând ACEST formular. Totodată, agenții economici, interesați de acest mecanism de suport,  beneficiază de expertiză gratuită în identificarea necesităților energetice și asistență pentru aplicarea la Program.

Programul de Retehnologizare și Eficiență Energetică a fost lansat în vara anului 2022, iar până în prezent Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului a susținut prin intermediul acestui program 303 companii să obțină granturi în valoare totală de 249,3 milioane lei, finanțare din partea Guvernului R. Moldova și Uniunea Europeană.