Antreprenorii din țară au investit peste un miliard de lei prin intermediul programului guvernamental 373

Antreprenorii din țară au investit  peste un miliard de lei prin intermediul programului guvernamental 373
Imagine simbol. Sursa foto: PNUD Moldova

Oamenii de afaceri din țara noastră au investit deja peste un miliard de lei prin intermediul programului guvernamental 373, lansat în iunie 2023. Despre acest lucru a anunțat prim-ministrul Dorin Recean.

„Este un început încurajator, care arată potențialul pe care acest proiect îl are. Mă bucur să văd că printre cele aproape 250 de afaceri cu 3.703 de angajați din cadrul programului se regăsesc 60 de companii administrate de femei și peste 70 de tineri care dezvoltă proiecte investiționale”, a declarat Dorin Recean.

Potrivit premierului, cele mai mari investiții s-au realizat în proiecte de producție și furnizare de energie regenerabilă (37%), transport și depozitare (23%), în industria prelucrătoare (18%), agricultură (8%) și sănătate (6%).

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de Telegram

„Toate aceste proiecte creează noi locuri de muncă, bine plătite și oferă noi oportunități de dezvoltare economică în toate regiunile țării. [...] Încurajez oamenii de afaceri să investească în R. Moldova și să beneficieze, în continuare, de accesul la resursele financiare avantajoase pe care le oferă acest program”, a conchis Dorin Recean.

Programul Guvernamental pentru susținerea antreprenorilor – „373” este un mecanism prin care producătorii din R. Moldova pot accesa credite accesibile, pe termen lung pentru investiții.

Astfel, rata dobânzii la creditele în valută străină este de 3%, iar în lei - de 7%. Pentru creditele cu maturitatea de până la 7 ani, perioada maximă de grație este de 3 ani. Diferența ratei dobânzii va fi subvenționată de către Guvernul Repubicii Moldova prin intermediul Instituției Publice Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).