ANRE va aproba joi un nou tarif la gaz. Cu cât ar urma să scadă

ANRE va aproba joi un nou tarif la gaz. Cu cât ar urma să scadă
Sursa foto: PublicDomainPictures de la pixabay

Agenția Națională pentru Reglementare Energetică (ANRE) va aproba joi, 2 mai, un nou tarif la gazele naturale pentru consumatori. Proiectul privind aprobarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale de către S.A. „Moldovagaz” este singurul subiect pe ordinea de zi a ședinței, care va începe la 10:00.

Potrivit proiectului propus spre aprobare de ANRE, prețul (fără TVA) reglementat la gazele naturale furnizate anumitor categorii de consumatori finali, în punctele de ieșire din rețelele de distribuție a gazelor naturale de joasă presiune este de 12.15 lei pentru metru cub, cu 1.24 lei mai puțin decât prețul actual.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM


Anterior, Compania Moldovagaz a expediat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitarea privind revizuirea tarifului de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali la prețuri reglementate pentru anul curent. Astfel, compania propunea un tarif cu 9,3% mai puțin decât cel în vigoare.

În luna februarie, prețul gazelor naturale pentru consumatorii din R. Moldova a fost redus până la 14.46 lei/m3, cu circa 3,5 lei. Noul tarif a intrat în vigoare pe 23 februarie.

Moldovagaz solicită ANRE reducerea cu peste 9% a tarifului la gazele naturale
Compania Moldovagaz a expediat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitarea privind revizuirea tarifului de furnizare a gazelor naturale pentru consumatorii finali la prețuri reglementate pentru anul curent. Astfel, se propune un tarif de 10,095 lei pentru o mie de metri c…