​​​​​​​ANRE a aprobat tarifele pentru serviciile publice de alimentare cu apă, canalizare și distribuție a gazelor naturale

​​​​​​​ANRE a aprobat tarifele pentru serviciile publice de alimentare cu apă, canalizare și distribuție a gazelor naturale
Sursa foto: turk_stock_photographer de la Getty Images Pro

​​​​​​​Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat tarifele pentru serviciile publice de alimentare cu apă, canalizare și distribuție a gazelor naturale.

Astfel, pentru întreprinderea municipală „Apă-Canal Cantemir” s-au aprobat următoarele cheltuieli de bază: serviciul public de alimentare cu apă potabilă – 3 461,0 mii lei și serviciul public de canalizare – 2 116,9 mii lei.

Totodată, au fost aprobate noile tarife pentru „Regia Apă Canal-Orhei”. Astfel, pentru serviciu de alimentare cu apă potabilă tariful pentru consumatori casnici este de 23,05 lei/m3, iar pentru consumatori noncasnici - 26,10 lei/m3.

ANRE a aprobat și tariful pentru serviciu de canalizare și epurare ape uzate: 28,15 lei/m³ și pentru producerea și transportarea apei pentru redistribuire la punctul de branșare cu satul Piatra: 1,41 lei/m³.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Pentru Î.M. Regia „Apă-Canal-Bălți” tarifele aprobate pentru alimentarea cu apă potabilă sunt următoarele: consumatori casnici: 18,59 lei/m3 și pentru consumatori noncasnici: 23,64 lei/m3.

În ceea ce privește distribuția gazelor naturale, tarifele aprobate pentru  S.R.L „Proalfa-Service”, sunt diferențiate în funcție de nivelul de presiune. Astfel, pentru distribuție prin rețelele de presiune medie tariful este de 1 791 lei/1000 m3, iar pentru distribuție prin rețelele de presiune joasă: 7 114 lei/1000 m3.

ANRE a aprobat și tariful pentru operarea sistemului de distribuție închis al energiei electrice de către S.A. „Tracom” pentru anul 2024, stabilit la 35,9 lei/(kW/lună), precum și tarifele pentru serviciile auxiliare prestate consumatorilor de către „Acva-Nord”.