Ambasada R. Moldova în SUA urmează să elibereze pașaportul mortuar pentru repatrierea corpului lui Ștefan Sprincean

Ambasada R. Moldova în SUA urmează să elibereze pașaportul mortuar pentru repatrierea corpului lui Ștefan Sprincean
Sursa foto: Ștefan Sprincean / Facebook

Ambasada R. Moldova la Washington DC a confirmat decesul lui Ștefan Sprincean, tânărul în vârstă de 28 de ani, care a murit după ce a fost electrocutat de către polițiști. Acum, urmează să fie eliberat pașaportul mortuar pentru repatrierea corpului neînsuflețit al moldoveanului.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe de la Chișinău, misiunea diplomatică a țării noastre este în contact permanent cu autoritățile americane, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare care se impun.

Amintim că, Ștefan Sprincean, fiul avocatei Natalia Sprincean, a murit în urma unui atac de cord. Potrivit presei de peste Ocean, inima lui Ștefan a încetat să mai bată după ce a fost electrocutat de către polițiști americani. Incidentul s-a produs pe 7 aprilie, la o stație PECO din orașul North Charleston, din statul Carolina de Sud.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Un moldovean a murit în SUA, electrocutat de către polițiști. Familia cere ajutor pentru repatrierea corpului
Un cetățean din R. Moldova, Ștefan Sprincean, în vârstă de 28 de ani, a murit în urma unui atac de cord, după ce a fost electrocutat de către polițiști, scrie presa de peste Ocean. Incidentul s-a produs la o stație PECO din orașul North Charleston, Carolina de Sud. Potrivit sursei,

Cazul s-a viralizat în mediul online din R. Moldova după ce familia lui Ștefan a făcut apel la ajutorul oamenilor cu inimă mare, pentru a face față cheltuielilor de înmormântare și repatriere a corpului neînsuflețit. Pe o platformă de donații  a fost deschis și un cont în acest sens. În prezent, au fost colectați 46.454 de dolari din cei 50.000 necesari.

Conform informațiilor furnizate pe platforma de donații, Ștefan și fratele său, Max, au venit în Statele Unite când erau adolescenți, pentru o viață mai bună, în timp ce restul familiei a rămas acasă, în R. Moldova.