Un moldovean a murit în SUA, electrocutat de către polițiști. Familia cere ajutor pentru repatrierea corpului

Un moldovean a murit în SUA, electrocutat de către polițiști. Familia cere ajutor pentru repatrierea corpului
Colaj ziar.md.

Un cetățean din R. Moldova, Ștefan Sprincean, în vârstă de 28 de ani, a murit în urma unui atac de cord, după ce a fost electrocutat de către polițiști, scrie presa de peste Ocean. Incidentul s-a produs la o stație PECO din orașul North Charleston, Carolina de Sud.

Potrivit sursei, la 7 aprilie, ofițerii au fost chemați la Rivers Ave pentru a interveni la o încăierare violentă dintre un angajat și un șef. În stația PECO era dezordine, iar patronul rănit se afla în spatele tejghelei. Pentru a-l imobiliza pe moldovean, ofițerii l-au electrocutat. Bărbatul a suferit un atac de cord, a fost transportat la spital, însă medicii nu l-au putut salva.

Cauza morții urmează să fie stabilită, iar rezultatele autopsiei nu vor fi gata decât în opt săptămâni.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Tânărul este fiul unei avocate din Chișinău. Familia lui Ștefan face apel la ajutor pentru a face față cheltuielilor de înmormântare și repatriere a corpului neînsuflețit. O organizație de caritate a deschis un cont pentru a strânge 50 de mii de dolari, suma fiind aproape colectată.

Ștefan și fratele său, Max, au venit în Statele Unite încă de pe vremea adolescenței, pentru o viață mai bună, în timp ce restul familiei a rămas acasă, în R. Moldova. Ștefan a trăit și în alte state, inclusiv Illinois.