Agentul termic în capitală s-ar putea ieftini. Termoelectrica a trimis solicitare către ANRE

Agentul termic în capitală s-ar putea ieftini. Termoelectrica a trimis solicitare către ANRE
Sursa foto: IvancoVlad de la Getty Images

Societatea pe Acțiuni „Termoelectrica” solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) reducerea tarifului la energia electrică și energia termică livrată consumatorilor.

Potrivit solicitării expediate ANRE, locuitorii capitalei ar putea achita 1997 de lei/Gcal pentru energia termică, cu 141 de lei mai puțin decât tariful actual. Prețul energiei electrice ar putea să se micșoreze la 218 bani/kWh, cu 30 de bani mai puțin.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM

Potrivit Termoelectrica, calculele au fost efectuate reieșind din parametrii tehnici efectiv înregistrați pentru lunile ianuarie - aprilie 2024, precum şi prognoza argumentată a întreprinderii pentru perioada ulterioară ajustării. De asemenea, la baza calculelor de ajustare a tarifelor au stat și valorile cheltuielilor de bază aferente activității de producere şi furnizare a energiei electrice şi termice.

Urmăriți-ne și pe canalul nostru de TELEGRAM


Aceasta ar urma să fie a doua ieftinire din acest an. În martie, ANRE a aprobat noi tarife pentru locuitorii din Chișinău. Astfel, în prezent, tariful este de 2.138 lei fără TVA pentru o gigacalorie, iar la energia electrică este de 248 bani/kWh( fără TVA).